© Spaanmeesters. Alle rechten voorbehouden.

 

Spaanmeesters: specialist in
gietvloeren en coatingvloeren

Spaanmeesters in Rijssen is specialist in gietvloeren en coatingvloeren. In talloze woningen en bedrijfspanden hebben wij strakke, waterdichte en oersterke vloeren gemaakt. Passend bij de persoonlijke smaak of de specifieke toepassing. Op deze website vindt u veel informatie over de voordelen van onze vloeren. Daarbij is het goed te weten dan Spaanmeesters:
  • Jarenlange ervaring heeft in vloeren
  • Hoge kwaliteit vloeren maakt met de beste materialen
  • Onbegrensde mogelijkheden biedt in kleur en afwerking
  • Een betrouwbaar bedrijf is: afspraak is afspraak
  • Altijd meedenkt en deskundig adviseert
  • Garantie goed geregeld heeft
  • Flexibiliteit biedt in planning en samenwerking
Heeft u vragen, wilt u een offerte of een prijsindicatie? Neem dan offerte met ons op. Op deze website vindt u ook een calculator voor een directe prijsindicatie van uw vloer.

Het verhaal achter Spaanmeesters

Kennismaken met Spaanmeesters? Bekijk onze bedrijfsvideo en krijg een indruk van onze werkzaamheden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Is vloerverwarming bij een gietvloer mogelijk?
Ja, ook bij een gietvloer is het aanleggen van vloerverwarming mogelijk. Sterker nog: een gietvloer is zelfs uitermate geschikt voor de combinatie met een vloerverwarmingssysteem. Doordat de kunststof gietvloer dun is, heeft deze een lage warmteweerstand en laat deze de warmte goed door. Hierdoor is een efficiënte verwarming van uw (woon)ruimte mogelijk en verbruikt u minder energie. Goed nieuws dus als u een gietvloer heeft en wilt profiteren van de vele voordelen van vloerverwarming.
Welke gietvloer moet u kiezen bij vloerverwarming?

Niet elke gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Bepaalde eigenschappen van de vloer hebben invloed op de werking van de vloerverwarming. We belichten hieronder enkele aspecten waar u rekening mee moet houden.

Vloerverwarming met polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer is ideaal voor vloerverwarming. De PU gietvloer is namelijk zeer elastisch en kan hierdoor het uitzetten dat gebeurt tijdens de verwarming goed opvangen. Daarnaast is dit type gietvloer slechts enkele millimeters dik, dit zorgt ervoor dat de ondergrond snel verwarmd is. De polyurethaan gietvloer is daarom ook de snelst geleidende vloer met vloerverwarming van alle vloeren.

Vloerverwarming met epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren zijn ook geschikt om te combineren met vloerverwarming. Doordat de vloer verwarmd wordt, zet de gietvloer uit. Epoxy is een hard materiaal en minder flexibel dan de polyurethaan gietvloer waardoor deze niet alle krimpingen altijd kan opvangen. Hierdoor kunnen er bij epoxy gietvloeren eerder scheuren optreden bij extreme werking of krimping.

Vloerverwarming met cementgebonden gietvloer en woonbeton

Een cementgebonden gietvloer is vloer met een dikte van 4-6 mm. Technisch gezien is de cementgebonden vloer ook een gietvloer, maar met natuurlijke materialen van cement, pigment, water en mineralen. Deze vloer is ook zeer geschikt voor vloerverwarming net als de woonbeton vloer.

Vloerverwarming met troffelvloer

Troffelvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming. Dit type vloer heeft een structuur waardoor de warmte goed doorgelaten kan worden. De structuur zorgt er ook voor dat de vloer uiteenzetting en krimping goed kan opvangen.

Voordelen van een gietvloer met vloerverwarming

Goede verdeling van de warmte

Vloerverwarming levert een gelijkmatige verdeling van de warmte in een ruimte, dit zogt voor een continu aangename temperatuur. Daarnaast blijft de vloerverwarming voortdurend warm, in tegenstelling tot centrale verwarming die eerst warm moet draaien.

Meer ruimte door minder kachels

Bij vloerverwarming zijn radiatoren die veel ruimte innemen overbodig. Dit maakt kostbare wand- en vloeroppervlakte ‘vrij’ die je voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Heerlijk warm, vooral op blote voeten

Sommige mensen hebben het altijd koud. Het is dan ook extra fijn als je ‘s ochtends uit bed stapt en de vloer al warm is. Op die manier kan je zelfs op blote voeten comfortabel door je huis lopen. De gietvloer met vloerverwarming is namelijk niet alleen heerlijk warm, maar ook eenvoudig schoon te houden.

Besparen op de energierekening

Een groot voordeel is dat de warmte van vloerverwarming beter blijft hangen, waardoor de traditionele verwarming niet meer op volle kracht hoeft te draaien. Dit levert al gauw een lagere energierekening op. Een gietvloer met vloerverwarming is dus niet alleen mooi en comfortabel, de combinatie is ook nog eens goed voor je portemonnee.

Gietvloer dikte; hoe dik is een PU gietvloer?
Of je nu een vloer zoekt voor een kantoor, een moderne of juist klassieke woonkamer, een slaapkamer, keuken of badkamer, een PU-gietvloer is geschikt voor elke ruimte en ieder interieur. Zo kun je eindeloos combineren met kleuren en stijlen en dankzij de slijtvaste en naadloze afwerking is het onderhoud ook nog eens super eenvoudig. Maar het kan zijn dat je te maken hebt met drempels, deuren of vloerverwarming en dan is het prettig om te weten hoe dik een PU-vloer is. In dit artikel lees je welke factoren invloed hebben op de dikte van de gietvloer en waar je verder nog rekening mee moet houden.
Hoe ziet de opbouw van een gietvloer eruit?
Algemeen gesproken kan men zeggen dat de opbouw van gietvloeren er als volgt uitziet: eerst brengt men, na een eventuele opschuurbeurt of andere voorbereidingswerken van de ondervloer, een primerlaag aan op de ondervloer. Vervolgens brengt wordt een egalisatielaag aangebracht om een mooi vlakke ondergrond te bekomen. Daarna komt de feitelijke gietvloer, die ten slotte nog beschermd wordt met een coating.
Wat is het verschil tussen een gietvloer en een coating?
Het verschil tussen een gietvloer en een coating zit vooral in de toegepaste laagdikte. Hierbij moet je denken dat een gietvloer ongeveer 3 tot 5 maal dikker is dan een coating. Coatings worden veelal dunner dan 1 mm toegepast waardoor soms de structuur van de ondergrond nog te zien is. Een gietvloer is logischerwijs duurder per m2 dan een coating. Daarnaast is de verwerking en applicatie van de gietlaag iets anders dan bij een coating. Indien je een volledig strakke en gladde vloer wilt, kies dan bij bestaande betonnen ondergronden altijd bij voorkeur voor een gietvloer.
Hoe kan ik de gietvloer onderhouden?
Gietvloeren hebben een gesloten top en zijn hierdoor volledig vloeistofdicht. Dit maakt de vloer bijzonder onderhoudsarm, er kan zich namelijk geen vuil ophopen tussen voegen en naden. Over het algemeen is stofwissen, stofzuigen en eenmaal per week moppen met water en een neutraal reinigingsmiddel voldoende. Etensresten of dranken (bijvoorbeeld chocolademelk) zijn zeer gemakkelijk af te nemen. Hierdoor is een gietvloer dus ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen! Het enige waar je voor dient op te passen zijn rubbers. Hierbij moet je denken aan de banden van kinderwagens en de rubbers onder sommige barkrukken. In sommige rubbers kunnen namelijk weekmakers zitten.

Bereken de kosten met onze calculator
of vraag een offerte aan


© Spaanmeesters. Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie: Identiteit.
Privacypolicy | Algemene voorwaarden | Sitemap